​​​​​​​​​Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor

​​Adresa:Bld. Primăverii nr. 36, Iaşi
Informatii:​0232 - 230254​
​Secretariat: 0232 – 302805
​Fax:0232 - 230257
​E-Mailinmatriculari@prefecturaiasi.ro
​Şef serviciu
Cms. şef de poliţie, Zacornea Vasile
CV
- declaraţii de avere şi interese
0232/ 230255


(2011, 2012, 20132014​)

 
 Programare ​online (înmatriculare definitivă/ transcriere, preschimbare permis, ​autorizare provizorie/ radiere​ autovehicul)

ANUNŢ IMPORTANT!
1. Pentru buna funcţionare a sistemului de programare şi a activităţii de primire documente la ghişeele serviciului, vă rugăm să nu faceţi rezervare înainte de a fi programaţi la Registrul Auto Român (pentru vehiculele importate), să vă gestionaţi corespunzător datele de programare pentru înmatriculare definitivă şi autorizare provizorie, ţinând cont de posibilitatea autorizării provizorii pentru o perioadă de 90 de zile, cu încadrarea în această perioadă pentru înmatricularea definitivă. Totodată, vă rugăm să luaţi în calcul şi faptul că există posibilitatea ca vehiculul să nu fie omologat la prima prezentare la Registrul Auto Român, din motive tehnice.
2. Primirea documentelor în ghişeu se efectuează NUMAI ÎN BAZA SERIEI DE ŞASIU CORESPUNZĂTOARE VEHICULULUI ŞI A PROGRAMĂRII EFECTUATE. Programările cu seria de şasiu greşită sau incompletă vor fi refuzate la ghişeu. Vă rugăm să acordați o atenție mărită datelor pe care le completați.
3. Lucrătorii Serviciului Public Comunitar sunt în asentimentul cetăţenilor şi depun eforturi pentru soluţionarea cu operativitate a cererilor şi recomandă folosirea platformei de programare online şi a nu se lăsa influenţaţi de promisiunile unor terţe persoane privind programarea şi facilitarea înmatriculării la Serviciul Public Comunitar.


IMPORTANT

- Anunț privind aplicarea prevederilor Ordinului M.A.I. - M.F.P. nr. 168/2039/2010 coroborate cu prevederile Ordinului 3193/2011 în vederea Înmatriculării vehiculelor

- Anunț eliminare​ taxe S.P.C.R.P.C.I.V.

Contul pentru încasarea tariferlor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare parțial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, precum și contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere:

        RO25TREZ406502601X023205- Trezoreria Municipiului Iași

        CUI: 4541599- Instituția Prefectului- Județul Iași

 

Din luna ianuarie 2016, contravaloarea permisului de conducere, contravaloarea autorizației de circulație provizorie și contravaloarea certificatului de înmatriculare se pot achita cu cardul bancar (POS) la ghișeele de lucru cu publicul ale SPCRPCIV


Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare sunt livrate la domiciuliul cetăţeanului sau sediul persoanei juridice prin serviciul Poşta Rapidă, sucursala Iaşi.

Reprezentant sucursală POŞTA RAPIDĂ - IAŞI
VLASE ANELIA - tel. 0756615047
 

Lista cu unitățile sanitare autorizate a examina candidații în vederea obținerii sau preschimbării permiselor de conducere  

 

 

Documente necesare pentru inmatriculare, radiere

 

Începând cu data de 06.07.2016, toate plățile care se încasau la CEC, se încasează la Trezoreria Municipiului Iași, în contul menționat mai sus. Toate documentele afișate mai jos urmează a fi actualizate în cel mai scurt timp posibil.


 

Documente necesare pentru dosarul de examinare


 

  1. Cerere tip
  2. Copie dupa documentul de identitate al solicitantului
  3. Fisa de scolarizare
  4. Cazier judiciar

 


 

Documente necesare pentru obtinerea permisului de conducere
 


 

Cereri tip - modele


 


Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

 

Raport privind aplicarea Legii nr. 544/2001 pentru anul 2014


 

Raport petitii pentru anul 2014   p.1   p.2


 
 

 
Data actualizării: 10.08.2017